dinsdag 5 juli 2011

je eigen gezichtsmasker maken


Een gezichtsmasker is leuk om op te doen. Lekker tutten met je vriendinnen en je krijgt daarna een fijne en zachte huid. Het makkelijkste is om je maskertje gewoon in de drogisterij te halen, maar wist je dat in heel veel van deze maskertjes gewoon ingrediƫnten zitten, die ook in de supermarkt te koop zijn? Je kunt je eigen gezichtsmasker dus ook zelf maken. Zo een zelfgemaakt maskertje is goedkoper en er zitten mindere chemische stoffen in dan in een 'kant-en-klaar' gezichtsmasker. En daarnaast is het ook nog super leuk om zelf aan de slag te gaan!


Als je zelf een gezichtsmaskertje gaat maken, is het wel belangerijk dat je erop let dat je een masker maakt die bij je huidtype past. Als je een droge huid hebt, is het niet de bedoeling dat je een masker gebruikt voor een vette huid. Het gezichtsmasker kan dan niet zijn werk doen en je zult geen resultaat zien.


Het honing-yoghurt masker:
Dit masker is geschikt voor alle huidtypen en is snel gemaakt. Het enige wat je moet doen is 1 theelepel honing mengen met 1 theelepel yoghurt. Dan breng je het masker op je gezicht aan en je laat het 15 minuten op je gezicht zitten. Met dit masker kun je ook een beetje met de ingrediƫnten spelen. Als je een wat drogere huid hebt kun je iets meer honing toevoegen. Bijvoorbeeld 1 theelepel extra. Als je een ietwat drogere huid hebt, kun je wat limoensap toevoegen.

Het bananen masker:
Dit masker is geschikt voor de vette huid. Eerst meng je een banaan met 1 theelepel honing. Daarna voeg je hier een paar druppels van het sap van de sinaasappel of het sap van een limoen toe. Belangerijk is dat je voor het aanbrengen van dit masker je huid goed schoonmaakt. Het masker breng je daarna op je gezicht aan en laat je ongeveer 15 minuten intrekken.

Het perzik masker:
Dit masker is geschikt voor een normale huid. Als eerste kook je een perzik, zodat deze zacht genoeg is om te kunnen pureren. Dit pureren kun je gewoon met de vork. Daarna meng je de perzik met 1 theelepel honing en havermeel. De havermeel kun je gewoon op je gevoel te voegen tot dat je een stevig en glad masker krijgt. Als je masker nog te waterig is, kun je wat extra havermeel toevoegen. Dit masker laat je 10 minuten op je gezicht en spoel je af met koel water.

Het avocado masker:
Dit masker is geschikt voor een droge huid. Pureer een halve avocoda en meng dit met een beetje honing. Je kunt de honing gewoon op je gevoel toevoegen. Dit doe je net zo lang, totdat je een glad en stevig masker hebt. Dit masker laat je 10 minuten op je gezicht.

Het yoghurt masker:
Dit masker is heel handig als je huid verbrand is of als je huid gevoelig is. Het enige wat je hoeft te doen is 1 kopje yoghurt te mengen met een half kopje havermout. Daarna laat je dit masker 15 op je gezicht intrekken.


1 opmerking: